ASU kampioenschappen 2018

Op 24 maart vond de traditionele ASU Club-kampioenschappen plaats in en rond Amsterdam. Fietsen, hardlopen en zwemmen waarbij steeds punten te verdienen zijn om uiteindelijk de winnaar te bepalen. Roy, al menig jaren lid, deed mee en vertrouwde zijn bevinden toe aan het scherm..

‘Het gonsde al even rond in de ASU-app: de clubkampioenschappen op 24 maart. Na maandenlange (of voor sommigen minutenlange) voorbereidingen werden de degens gekruist op een tijdrit van 15 km, hardloopwedstrijd van 5 km en zwemwedstrijd van 400 m onder de bezielende leiding van Kristel.

Met een mooie opkomst van een kleine 20 sporters (volgend jaar weer een paar meer!) startten we de dag op het wielercircuit van Sloten. Van koersfiets tot tijdritfiets met hoge velgen (moi inclus), iedereen verscheen gefocust ten tonele. Hoewel het met de lage temperaturen anders aanvoelde dan mijn trainingsritten op Lanzarote of op de Wattbike, kon ik mijn favorietenrol waarmaken. Ik wist Ward achter me te houden en de eerste punten waren binnen: tijd voor een kop koffie in het clubhuis.

Omdat ik zaterdag meestal gebruik voor een lange rit op de fiets, heb ik nog twee uur warm gereden alvorens naar de 5 km hardlopen bij de Rozenoordbrug te gaan. Vals spel volgens sommigen, maar warm had ik het in ieder geval wel tijdens het hardlopen door een verkeerde kledingkeuze. Jurjen kreeg het spel op de wagen door met een snelheid van ruim 20 km/h uit de startblokken te vertrekken, ik wist even niet wat er gebeurde maar kon hem toch weer bijhalen. De snelheid zakte behoorlijk terug, maar ook bij Jurjen en Ward was het beste eraf. Opnieuw de maximale punten onder een heerlijk zonnetje langs de Amstel.

Daarna was het tijd voor het laatste onderdeel: 400 m zwemmen bij de SwimGym. Gezamenlijk werd er langs AthleteSportsWorld gereden om vervolgens fervente duels in het bad uit te vechten. De winst was voor Erik, die tactisch achter mij startte, maar een derde plaats was voldoende voor het clubkampioenschap! Bas en Erik vochten vervolgens nog een potje worstelen uit op de 50 m en de avond werd met lekker eten en drinken afgesloten tijdens de ALV.

Op naar een mooi seizoen met z’n allen!’

Groet, Roy !

De Clubkampioenen van 2018 zijn geworden:

  • Annebel Keijzer
  • Roy Lagerburg
Clubkampioenschappen 2018

Post Author: Matthias