ASU’11 Summer Camp 2018: Sokken aan, en altijd met de vouw naar boven.

ASU’11 Summer Camp 2018: Sokken aan, en altijd met de vouw naar boven.

Eén weekend in augustus, twee huisjes, negen triatleten (+ één versteking op de motor) en één Hel van de Heuvelrug.  Dat waren de ingrediënten van het allereerste ASU Summer Camp. De optimale invulling van de zomerstop in de Divisie Competitie. In slechts vijftig minuten van Amsterdam begaf je je in een compleet andere omgeving: Een prachtig heuvellandschap waarbij je het gevoel kreeg dat er elk moment een giraffe uit de bosjes kon lopen want door de droogte was de Utrechtse heide compleet getransformeerd in een ware savanne. In de ASU-app groep hebben jullie het waarschijnlijk wel gemerkt: Het weekend heeft een boel daar-had-je-bij-moeten-zijn quotes naar boven doen komen. De meeste gaan we niet uitleggen, die snappen we zelf nu ook niet meer. Eentje zullen we later in ons verslag toelichten. Laten we maar bij het begin beginnen.

De aftrap voor het weekend was de eerste zwemtraining in het Bosbad in Leersum. Een pittige training onder leiding van Erik waarbij het slalommen rondom drijfeilanden en opblaaskrokodillen een extra dimensie gaf aan de training. Visualiseren kan je leren. Helaas hebben we geen kommetje kunnen pakken op de glijbaan. Met een twaalf uurtje op het terras bij de Remise waren we weer volledig hersteld voor de volgende training. Nadat de grootste hitte voorbij was en de de groep zich had versterkt met degen die hadden moeten werken die dag vertrokken we voor een stevige fietstocht over de Utrechtse Heuvelrug, de achtertuin van Jurjen. Uit zijn blote hoofd leidde Jurjen ons naar de pittigste beklimmingen en mooiste plekjes zodat we optimaal waren voorbereid op de Hel van de Heuvelrug twee dagen later. De tocht werd na 60km afgesloten met een klein kodak momentje op de vliegbasis. Maar goed ook, want op dat moment waren bij iedereen de bidons leeg. Met een stevige bodem van snoepkikkers, wraps, chocolade en een klein biertje kropen we tevreden in ons bedje.

De volgende dag werd er vroeg opgestaan want er moest worden hardgelopen en dan het liefst als het nog niet zo bloedheet is. Met de Imagine-Run app, die iedereen moet instaleren op zijn telefoon, werd de hardloopsessie meer een crossloopsessie. Elke wedstrijd kent namelijk een andere ondergrond, dus kan je je maar beter goed voorbereiden. Asfalt, hard zand, mul zand, bospaadjes, moeras, boomwortels, rond zwiepende takken, schaduw, volle zon: werkelijk alles kwam aan bod. Het kersje op de taart was toch wel de buikspiersessie in het mulle zand die werd ingezet juist op het moment dat bij iedereen alle poriën gingen openstaan en het zweet over de lichamen gutste. De ASU-zandmannetjes van de Heuvelrug. Gelukkig stond er hierna een zwemtraining op het programma zodat we ons konden schoonspoelen in het Henschotenmeer. Speciaal voor deze training kwam zwemkampioene Rianne op de motor vanuit Amsterdam. Dat is ook het enige wat we van haar hebben gezien, want zodra ze in het water lag ging de turbo aan en zagen we haar pas op de kant weer.  Deze training was een technische duurtraining rondom het eiland van het Henschotenmeer waarbij Erik liet zien dat zwemmen in open water niet alleen een kwestie van heen en weer hoeft te zijn. Als beloning voor ons harde werk werden we na de training getrakteerd op Mon Chou taart die het vriendinnetje van Jurjen speciaal voor ons had gebakken en was komen brengen. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner bij de Remise.

En dan de apotheose van het weekend: De Hel van de Heuvelrug. In alle vroegte vertrokken wij vanuit ons kampement om om 08:00 aan de startlijn te staan bij de Driebergse Tourclub. We werden 145 kilometers lang getrakteerd op een fantastisch uitgepeilde route, een lekker fietstempo, fijn groepwerk en een aangenaam temperatuurtje. De kilometers vlogen voorbij en voor we het wisten stonden we aan de finish ons ijsje op te eten. Terugkijkend op het weekend kunnen we spreken van een zeer geslaagde formule. Eentje die we volgend jaar zeker weer willen herhalen. Bij voorkeur eerder in het seizoen. Wie zou ons daarmee willen helpen?

En dan die quotes. Oke, die van die sokken kunnen we wel uitleggen. De rode draad van het weekend was de vraag: Wordt je ook gediskwalificeerd als je in de wisselzone alleen je sokken aan hebt? Het antwoord is nee. Je kan ons aanspreken mocht je nadere toelichting wensen.

ASU Summer Camp 2018

Post Author: Matthias