Liefde is… samen Triathlon Weert doen

IMG_6639Wat doe je als ASU-stel op de dag dat je één jaar getrouwd bent? Precies, een anniversary triathlon. Aangezien op 11 juni de Bosbaan Triathlon op het programma stond met een flink aantal ASU-leden op de startlijst kiezen we voor Weert om de ASU-kansen op succes te spreiden. Dat in Weert naast de sprintafstand ook een kwart triatlon wordt georganiseerd is bijkomend voordeel aangezien dat beter pastte in de voorbereiding van Kristel in aanloop naar de halve ICAN op 26 juni.

Zo gezegd, zo gedaan dus in alle vroegte gezellig samen in ASU-tenue de A2 afzakken naar Weert. De ochtendserie was later aan het programma toegevoegd en bestond uit een klein groepje van zo’n 40 mannelijke en vrouwelijke triatleten. Om 11 uur werd na de korte vraag van Kristel aan de starter ‘mogen we al weg?’ als eerste door ons gestart aan de 1 km zwemmen in het kanaal. ‘Heen langs de balletjes en terug dicht langs de kant i.v.m. stroming tegen’ was het advies van de ASU-leden die hier vorig jaar hun teamwedstrijd hadden. Dat deze strategie klopte bleek op de terugweg toen Erik, als tweede gekeerd bij de verste keerboei, de koploper die langs de balletjes bleef zwemmen al na 300m had bijgehaald. Met de gedachte IMG_6636’dit is mijn kans om eens als eerste uit het water te klimmen’ werd een kleine versnelling geplaatst. De voorsprong werd groot genoeg om inderdaad als eerste over de ’Côte d’Azur’ (het blauwe tapijt dat al klaar lag voor de ETU European Cup die de dag erna plaats zou vinden) het Parc Fermée in te rennen. Nou ja, rennen, het was een poging tot rennen. Dat het rennen nog niet optimaal gaat na een hardnekkige knieblessure mocht de pret echter niet drukken. Als tweede het PF uit en met een voorsprong van ruim 2 minuten op nr. 3 kon begonnen worden aan 38 km heen-en-weer langs het kanaal met een licht windje.

Ondertussen was Kristel na een goed zwemonderdeel als derde dame en elfde overall in het PF om aan het fietsonderdeel te beginnen. Tijdens het zes keer heen-en-weer langs het IMG_6615kanaal beuken met een licht briesje mee (en dus ook tegen) pakte Kristel onderweg nog een strava QOMmetje mee en werden de tweede en derde plaats in het deelnemersveld behouden. De vier looprondes werden ingezet en helaas waren de nummer twee en drie Erik te snel af en werd hij in de derde ronde en vlak voor de finish ingehaald om vervolgens als vierde in de serie te finishen in 1:58:20. Kristel kon haar derde plaats wel vasthouden waardoor ze met een eindtijd van 2:20:20 op het podium een bosje bloemen en een envelopje in ontvangst mocht nemen. 

Triathlon Weert 2016
image

Erik en Kristel, Weert 2016

Zoom
image

Erik, Weert 2016

Zoom
image

Erik, Weert 2016

Zoom
image

Erik, Weert 2016

Zoom
image

Kristel, Weert 2016

Zoom
image

Kristel podiumplek 3de, Weert 2016

Zoom
image

Erik en Kristel Weert 2016 Triathlon

Zoom

Post Author: Matthias