Lotte Lintmeijer

Lotte Lintmeijer surf
Lotte in balans

Naam: Lotte Lintmeijer
Leeftijd: 29
Werk: PhD bewegingswetenschappen met specialisatie in het roeien.
Geboorteplaats: Utrecht

Lotte is vorig jaar via Kristel bij de ASU terecht gekomen en zal 24 april met het damesteam de eerste teamwedstrijd in Arnhem  starten. Bij de roeibond kwamen de vereniging en de triathloncompetitie ter sprake en intussen traint ze om een achtste triathlon te starten.

“Ik ben nu vooral zelf aan het sporten en te zorgen dat ik in ieder geval vijf kilometer achter elkaar kan rennen. Ik zou het heel leuk vinden als we in de komende weken ook een aantal keer samen met het team kunnen trainen, zodat we van elkaar een beetje weten waar de sterke en misschien zwakke punten liggen en zo op elkaar in kunnen spelen.

Mijn sterkste onderdeel zal waarschijnlijk het hardlopen zijn, of de klim bij het fietsen.  Voor het platte parcours vrees ik te weinig absoluut vermogen te kunnen leveren.”

De basis voor haar duurvermogen zal waarschijnlijk zijn gelegd tijdens haar middelbare school tijd, waarbij ze grote afstanden aflegde om de lessen te halen:

 “Op de middelbare school fietste ik vooral heel veel van en naar school (25 kilometer per dag) en dan vooral zo hard mogelijk op de terugweg. Tijdens mijn studie heb ik vooral roeiers gestuurd en gecoached en op een blauwe maandag heb ik nog een keer geklommen, volleybal gespeeld en bikram yoga gedaan (ja dat is sport!).”

Het roeien houdt Lotte nog steeds bezig. Ze is nu twee jaar als PhD’er bezig met onderzoek aan de Vrije Universiteit naar de meest efficiënte voortstuwing voor roeiers. Concreet onderzoekt zij de vermogensbalans van roeiers en hoe roeiers met behulp van een smartphone applicatie real-time feedback kunnen krijgen over parameters gerelateerd aan hun prestatie.

Bij een elk sportverleden hoort ook een memorabele prestatie. Lotte heeft een tijdje op de skeelers gestaan en weet nog wel hoe dat begon:

“Ik heb twee memorabele prestaties op de skeelers, samen met een vriend van me. Hij vroeg mij ooit om met zijn vader mee te doen aan een bedevaart tocht van 80 kilometer in Duitsland op skeelers. Er waren twee kleine probleempjes: we hadden beide helemaal geen skeelers en ik had het ook al minstens tien jaar niet op skates gestaan. Gelukkig kon ik skates lenen van een vriendinnetje die ik op de dag van de tocht voor het eerst heb aangetrokken.

Een ding weet ik nu wel: het verschil tussen skeelers en skates is echt enorm. Na vijf kilometer dacht ik al… Oei, dit is heel zwaar en ik heb nog nooit zoveel spierpijn gehad. Daarna hebben we toch maar wel skeelers aangeschaft en hebben we een waanzinnig gave skeelermarathon in Keulen gedaan, waar we een hele goede tijd hebben neergezet.”

 Bij de ASU vindt ze het leuk dat alles vrijblijvend is en dat iedereen mee kan doen, maar er wel een competitie is waar je gezamenlijk start. “Ik vind het leuk dat er vergeleken met vorig jaar mee gezamenlijke trainingsmomenten lijken te komen! Over komend seizoen is ze positief:

“Vorig jaar was ik veel geblesseerd, daarom is mijn eerste doel om een achtste triathlon te starten. Verder wil ik op de korte termijn vijf kilometer rennen onder de 22:30. Op lange termijn denk ik aan een snelle tien kilometer.” “Ik denk dat een van de nieuwe meiden sowieso voor een verrassing gaat zorgen. Daarnaast denk ik dat Leonie verrassend snel gaat zijn. Ze kan heel hard lopen en levert flink veel vermogen op de fiets”


Volg mij via
Strava