Schrijf me maar in voor de OD van de Rutbeek

 Toen ik begin van dit jaar tijdens de nieuwjaarsborrel tegen teamcaptain Esther zei “ schrijf me maar in voor de OD van de Rutbeektriathlon, dan doe ik die als voorbereiding op de halve van Almere” wist ik nog niet dat ik me een paar maanden later uit zou schrijven voor Almere (in verband met toch wel veel voorbereiding, een baby, een sociaal leven, andere hobby’s, een gebroken arm en oja een triathlonnende man die ook nog wel eens wil sporten). De “OD als voorbereiding op” werd dus ineens het grootste doel van 2018. Aan de start van de Rutbeek triathlon, een competitiewedstrijd voor zowel het ASU ’11 heren- als damesteam leidde dit dan ook tot wat zenuwen. Het is namelijk best lang racen, zo’n OD, hoor.

Gezien het heerlijke weer in de weken ervoor en de bosbaan die inmiddels de temperatuur van een jacuzzi had bereikt, had ik mijn wetsuit al thuis gelaten, “gelukkig”  bleek de watertemperatuur inderdaad te hoog en mocht het wetsuit niet aan. Yes! Overigens deelden niet al mijn teammaatjes dit enthousiasme. Het zwemmen was heerlijk, en daarna hup op de fiets, terwijl de mannen ondertussen al aan hun looponderdeel begonnen waren. Jammergenoeg krijgen we daar niks van mee!

We fietsen 6x een behoorlijk bochtig rondje met veel wind, wat liggend op het stuurtje nog best wel een uitdaging is, zeker als je ondertussen ook nog een gelletje probeert weg te werken zonder je gezicht te bedekken onder een zoete laag. Onderweg worden we nauwlettend in de gaten gehouden door de jury-motoren want er mag natuurlijk niet gestayerd worden. Gelukkig is de jury-meneer coulant als ik word ingehaald en te weinig afstand bewaar (waarom is hij er precies nú?!). Of had ik de langdurige uitleg over de stayerregels eigenlijk gewoon moeten interpreteren als een tijdstraf? Anyway, ik hoefde niet in het strafhokje, dat was mooi meegenomen. Het loopparcours is zeg maar… uitdagend te noemen. In ieder rondje van 2.5km zit namelijk een flínk stuk paardenpad. Ondanks dat ik wist dat dit ging komen, was dit precies waar ik geen zin in had! Gelukkig valt het na het eerste rondje al prima te overzien, cruisen we allevier lekker door het mulle zand en finishen we allemaal naar tevredenheid. Yes ik heb de OD voltooid!

Post Author: Matthias