Seizoen 2017 voor Heren 1 – 3de divisie Teamcompetities

Met 10 man begon Heren 1 aan het seizoen met maar één doel: promotie afdwingen. Daarnaast hadden we een mooi subdoel: elke wedstrijd op het podium om de ASU-kleuren te tonen aan onze concurrenten. Terugkijkend op de vijf wedstrijden zijn we enorm blij dat beide doelen gehaald zijn en dat we daarbij 9 van de 10 teamleden hebben kunnen inzetten.

De samenwerking in het team werd al gelijk in de eerste wedstrijd in Arnhem getest tijdens de Team Time Trial. Na een goed zwem- en fietsonderdeel moesten Eduardo en Hessel door een valpartij van Willem-Jan ruim een minuut wachten op Erik om hem vervolgens 3,5 km heuvel-op te duwen om vervolgens als derde te finishen.

Daarmee was de toon gezet en in Groningen hebben Hessel, Bas, Willem-Jan en Matthijs dit resultaat herhaald. Dat smaakte naar meer en het bericht dat rooky Willem-Jan niet mocht starten in de race in Utrecht werd dan ook totaal niet begrepen door hem. Dat deze race de dag na zijn vrijgezellenfeest was kon hij op dat moment niet weten en met Rick in het team werd voor de derde keer een derde plaats behaald.

De vierde race in Rotterdam werd een Run Bike Run en hier heeft het team laten zien zonder het zwemonderdeel de beste te zijn; na het eerste looponderdeel zaten alle vier de triatleten (Eduardo, Willem-Jan, Bas en Hessel) tijdens het fietsen in de kopgroep en konden ze dit tactisch mooi uitspelen om er zo met de winst vandoor te gaan.

De laatste race was een teamrelay en speciaal voor dit spektakel was Jurjen teruggekeerd na een lang verblijf in het buitenland. Helaas was Frits net niet op tijd 100% fit na zijn valpartij om deze laatste wedstrijd te kunnen starten. Hessel maakte zijn stempelboekje vol en mocht als enige van ons team voor de vijfde keer het podium beklimmen.

We kijken uit naar de grote seizoensafsluiting tijdens de Bosbaantriatlon op 30 september. Eerst om 18:15 de speciale ‘Amsterdamse Race’ en aansluitend de BBQ. Kunnen we eindelijk het prijzengeld met alle ASU-ers delen, dus komt allen!

Onze speciale dank gaat uit naar al onze fans en uiteraard onze vaste uitvalsbasis Happy Italy.

 

2017 ASU11 Heren 1 – 3de divisie Teamcompetities

Post Author: Matthias