Seizoensafsluiter

De heren van de ASU hadden dit jaar het doel om te promoveren naar de 2e Divisie. De eerste wedstrijd was een thuiswedstrijd. Bij het De Mirandabad werden letterlijk drie seizoenen in een wedstrijd beleefd. De zomer was die dag echter ver te zoeken. Door de regen, windstoten en zelfs hagel vochten de heren zich naar een goede zevende plaats.

De tweede wedstrijd in Stiens was voor de toeschouwers een stuk beter. Het weer was perfect voor de neutrale kijker en onze teamgenoten maakten er een prachtige wedstrijd van. Met drie debutanten in de wedstrijd was een zesde plek een geweldig eindresultaat. In het klassement stonden we

zelfs derde! Een goed uitzicht op promotie. Helaas kan het niet altijd goed gaan. In Utrecht startten we met slechts drie man, en een diskwalificatie voor stayeren kwam ons duur te staan. Met 21 punten was dit een zeer zware straf, en zou de doelstelling voor het seizoen erg lastig te halen blijken.

De kopjes gingen echter niet hangen. Hoewel er een wonder nodig zou zijn om promotie alsnog af te dwingen, konden we in ieder geval alles geven om dit wonder te proberen te realiseren. Dus daar gingen we voor, en hoe! In wat bijna een thuiswedstrijd was (Ouderkerk) kon Bas naar een individuele podiumplek knallen en eindigde het team ook op het podium!

De heren sprongen in het klassement van de elfde naar de achtste plaats. Zou het nog mogelijk zijn om de achterstand van zeven punten in de laatste wedstrijd goed te maken? In Enschede leken de weersomstandigheden van de eerste wedstrijd zich weer te herhalen, maar bij de start liet de zon zich weer zien en kon er in goede omstandigheden gestart worden. Al snel werd duidelijk dat er erg sterke teams waren opgesteld, en dat een goede klassering een prestatie zou zijn. Het gat werd kleiner en dankzij een sterke eindsprint werden we uiteindelijk vierde, op 45 seconden van de winnaar.

Helaas was de achterstand van de hoger geklasseerden niet voldoende om alsnog te promoveren, maar een zesde plek is een goede uitslag, gegeven de resultaten in de derde wedstrijd. We hebben bewezen dat we op het podium kunnen eindigen. Met de lessen van dit jaar én een sterker en breder team gaan we volgend jaar weer voor promotie!

Post Author: Matthias