Speedman – 4de divisie race

Zondag 17 juni was de dag van de Olympische triathlon in de vierde divisie, de Speedman. Hiervoor moesten we met de ASU’11 wel even naar de meest noordelijke provinciehoofdstad rijden: Groningen. In de voorafgaande weken en dagen waren er steeds meer afmeldingen binnengekomen, door een ongeluk, blessures, andere ingeplande wedstrijden en ziekte waren er uiteindelijk maar zes man door de natuurlijke selectie gekomen om voor twee teams te starten. Om de promotiekansen van het tweede team optimaal te houden werd er besloten om
Peter, Ward (als invaller vanuit team 1), Rick en Ryan daar te laten starten en met Nico en Dennis in het derde team. Tijdens het inrichten van de wisselzone bleek Ryan nog wat benodigde spullen te missen maar dat werd gelukkig met de aanwezigen opgelost.
Zoals gebruikelijk in het noorden stond er weer een flinke bries waar je de helft van het 42km lange fiets parcours voordeel bij had (en de rest kun je invullen..), en in het loopparcour van 11km zat nog een pittig klimmetje over de kardinger heuvel. Ook de wisselzone bood met het aantal meters dat overbrugt moest worden genoeg tijd om goed over de stategie na te denken, dat beloofde geen snelle wedstrijd te worden.
Het zwemmen begon vanaf een zandstrand start en was goed overzichtelijk met drie grote gele boeien waar voor de 1500m drie rondjes omheen moest worden gezwommen. Bij eerste twee was het nog relatief druk, maar daarna verspreide de deelnemers steeds meer over het parcours. Bij het verlaten van het water stond Jurjen al klaar om aan te moedigen, en de posities door te geven. Met Peter(1), Nico(3) en Rick(7) in de top zaten we er als ASU’11 goed bij. Bij het wisselen zat Ward nog even met zijn fietsschoenen te klungelen, en stak Dennis hem door een snelle wissel even voorbij, maar nadat hij op snelheid was gekomen starte hij een opmars om bijna alle anderen in te halen. Na een ronde gaf jurjen wederom de verschillen aan en liep Dennis langzaam aan in op Nico, ze kwamen uiteindelijk tegelijk de wisselzone in. Waarna het alleen nog wachten was op Ryan die een mindere dag had. Ondertussen had Ward het eerste van de vier rondjes hardlopen er al op zitten. Dennis was met een goede start van de loopronde ook Rick voorbij gegaan, in de ronde zat een klim in de vorm van een trail paadje die iedere keer steeds meer vervloekt werd omdat deze best uitputtend was. Peter was inmiddels bezig aan een steady race, waar na zijn sterke zwemonderdeel hij bij het vervolg alleen de snellere fietsers en loper voorbij moest laten gaan.
Speedman ASU’11 2018
Uiteindelijk bij de finish bleek Ward 2e te zijn geworden, en heeft het tweede team promotiekansen nog helemaal in eigen hand door als zesde te eindigen . De prijsuitreiking liet even op zich wachten, waardoor bijna alle teams en supporters al waren vertrokken en de afbouw al behoorlijk gevorderd was. Ook met het derde team hebben we uiteindelijk nog vier teams achter ons gehouden, ondanks dat we maar met z’n tween zijn gestart.
De volgende wedstrijd is 14 juli in Klazienaveen een individuele sprint.

Post Author: Matthias