Trainingskamp 2016 Valkenburg / Steven Rooks Challenge

IMG_0584Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april vond in het Limburgse Valkenburg het ASU Trainingskamp plaats. Een paar dagen hard trainen met als hoogtepunt de Steven Rooks Challenge op zaterdag. Annebel heeft voor de website een leuk verslag geschreven. In 2017 zal het trainingskamp zich verplaatsen naar de Franse Alpen.. 

“Wat begon met een oproep op Whatsapp door Kristel en Leonie eindigde uiteindelijk in een topweekend trainen waarbij we met vijftien man aan de start stonden van de Steven Rooks Challenge. Lees hier het verslag.

Een weekend vertoeven in Valkenburg vergt enige voorbereiding. Het weer moet minstens 10 keer gecheckt worden, er moet een villa (met sauna en bubbelbad) geregeld worden, 6 kilo havermout en 8 trossen bananen moeten worden ingeslagen en iedereen moet zijn zwembroek en goede humeur meenemen. Check, check dubbel check. Alles was geregeld, hup, fiets in de trein of auto, en gaan. Nadat iedereen vrijdag binnen was gedruppeld, een paashaas soldaat was gemaakt en we allemaal bijzonder lekker hadden geslapen stonden we op zaterdag fris en fruitig aan de start van de Steven Rooks Challenge.

Voor ons lag een pittig parcours van 100 of 150 km vol met klassieke Limburgse beklimmingen. Het weer was ons bijzonder goed gestemd: een brandend lentezonnetje zorgde voor de eerste bruine aftekeningen van mouwtjes en fietsbroeken. Het eerste deel stond in het teken van met de groep ontspannen fietsen. Dit kwam doordat het parcours opvallend en duidelijk werd aangegeven en er niet nog zeshonderd toerrijders dezelfde challenge reden. Bij de eerste ra na 50 km kregen we zelfgebakken Limburgse krentenbollen en gingen de arm- en beenstukken uit. Een paar kleine heuveltjes en sprintjes naar plaatsnaamborden zorgden voor de extra hartslagen.

IMG_0580
En de fiets staat stil…

Bij de 70 km kwam een cruciale afslag: ”Ga ik voor de 100km of voor de 150km?”. De groep werd in tweeën gesplitst en al snel werd duidelijk dat de echt kuitenkillers in het tweede deel zaten. Klassiekers als de Bemelenberg, Eyserbosweg en de Kruisberg werden getrotseerd. Dat wielrennen een materiaalsport is bewees Leonie door halverwege de Keutenberg haar derailleur tussen haar wiel te plaatsen. Helaas bleek een achterpadje niet makkelijk vervangbaar te zijn en moest Leonie in het gras boven aan de Keutenberg wachten op de Wattbike-bus. Na de laatste beklimming, de Cauberg, was daar eindelijk de finish en welverdiende witbiertje.

Op zondag stonden twee trainingen op het programma. We begonnen de dag met een zwemtraining in het Valkenburgse 25-meterbad. Met wat hulp van de badmeester werd plaats gemaakt voor de ASU-invasie, zodat wij in twee banen onze training (8x 200 meter) konden draaien. Als kersje op de taart eindigde we de zondagochtendplons met de klassieke Wutang. Voordat we weer op de fiets sprongen, was het tijd voor echte Limburgse Vlaai op een zonovergoten terras. Het weekend sloten we af met een intensieve fietstraining: 6x werd in hoog tempo de Daalhemmerweg beklommen. Essentieel van deze training was dat we op tijd klaar waren om de finale van Parijs-Roubaix te volgen. Dit doel werd bereikt. Moe en voldaan sloten we een top weekend af met Franse kaasjes en een goed glas wijn voor de TV. ”

Trainingskamp 2016 Valkenburg