Triple Mix: toch wel leuk of drie keer niks??

Het eerste bleek waar maar dat hadden we echt niet verwacht, getuige onderstaande quotes uit de app groep van team Dames 1, kort nadat we geïnformeerd waren over het wedstrijd format:

“twee paar schoenen nodig, komen ze nu mee!”

“denk dat ik ga zwemmen met fietshelm over m’n badmuts”

“is triathlon een denksport geworden?”

“zal ik op deze fietsloopschoenen gaan? (onder een afbeelding van een paar zwemvliezen)”

“bijna nog lastiger dan de regels van English sports (bij een link naar http://youtu.be/E_6d3JBBo4s )” (beslist even kijken!)

Na uitgebreide studie van het wedstrijdformat en een inschrijving verricht door Kristel en Felix , die daarmee erelid is van ons team, op diens eerste levensdag, stonden we op 27 mei aan de start. We zagen hoe team Dames 2 op het heetst van de snikhete dag een mooie prestatie neerzette terwijl we onze voorbereidingen deden.  Dankzij wat vertraging bij de organisatie startten we onder een aangenaam wolkendekje onze zwem-fiets-loop-loop-fiets-zwem-fiets-zwem-loop (bent u daar nog, lezer?) wedstrijd. Na iedere drie onderdelen was er voor ons 10 minuten rust, maar moesten coaches Esther en Annebel aan de bak in de wisselzone: schoenen sorteren, badmutsen omkeren, natte fietsschoenen openzetten… top werk dames! Hoogtepunt van het coachen moet geweest zijn het geven van de aanwijzingen in de wisselzone: “Badmuts!” (bedoelt ze mij?), “Bril mee!” (welke dan?), “schoenen aan” (idem), “Daar staat je fiets!”. De Triple Mix blijkt inderdaad een denksport, maar gelukkig konden we dat denken volledig overlaten aan de coaches en  het publiek (Dennis, in jou schuilt een groot triple mix talent, hoe anders kun jij voor vier teamleden, met minuten verschil, paraat hebben wie wat op welk moment moet doen?).

Met een 26e plaats voor Marleen, Nienke en Leonie op plaats 49 en 50 en ondergetekende op plek 75, kijken we terug op een leuke wedstrijd en een mooi debuut in de eerste divisie. Of we dit format terug zullen zien zal afhangen van de hersteltijd van de organisatie, en of van of Mylaps ooit nog in staat zal zijn een eindklassement te leveren…

(inmiddels is de uitslag er en blijkt team 1 14e van de 21 startende teams te zijn geworden).

 

Post Author: Matthias