Tweede divisie mannen naar Enschede

9 Augustus 2018 is het eindelijk zover: de tweede divisie mannen van de ASU’11 mogen naar Enschede – Rutbeek voor de vierde wedstrijd van het seizoen! Helaas kwamen Hessel en Edu er op de zondagochtend achter dat, alhoewel Enschede genoemd wordt als locatie, Rutbeek weinig met Enschede te maken heeft behalve dat het toevallig in een straal van 10km ligt. Nadat Hessel en Edu hun opwarm rondje fietsen vanaf het station richting Rutbeek hadden voltooid was het team compleet op locatie.

Aangezien er in Enschede een OD moest worden afgewerkt hadden alle lange afstandsmannen zich verzameld. Hessel was er klaar voor na een seizoen met de halve IM in Kraichgau en de hele in Zurich, Jurjen had een gouden hoogtestage afgewerkt tijdens de Marmotte, Edu vond de halve in Mallorca wat lang maar voor een OD kon je hem wel wakker maken en ikzelf was nog in voorbereiding op de halve IM in Zell am See een week later. Als extra luxe toevoeging was Bas aanwezig voor de coachende en mentale ondersteuning.

Toen de wisselzone eenmaal geprepareerd was bewogen we ons naar de start voor een kort stukje warm zwemmen. Dankzij de Nederlandse zomer was een wetsuit overbodig en voelde het water aan als een warm bad. Voor Roy’s verjaardag werd er aan de start nog gezongen waarop kort daarna het startschot klonk. Na 200 meter in de wasmachine gezeten te hebben bleken Hessel en Edu redelijk vooraan hieruit te komen, Jurjen en ikzelf kwamen dolgedraaid ergens in het midden van de groep uit.

Na een lange zwemtocht zonder wetsuit mochten we eindelijk op de fiets stappen, het moment waar Jurjen naar uit had gekeken. Nu kon hij eindelijk laten zien waar zijn nieuwe liefde, naam nog onbekend, toe in staat was. Voor mijzelf begon op de fiets weer de inmiddels welbekende inhaalrace om de met zwemmen verloren tijd goed te maken. Na als 35e uit het water gekomen te zijn was ik na het fietsen opgeschoven naar een 13e plek en lagen ook de andere mannen van het team keurig op positie om een goede teamprestatie neer te zetten met nog een loopdeel te gaan.

Onder de fanatieke support van Bas ging de inhaalrace voor Hessel, Jurjen en mijzelf verder gedurende het lopen. Voor Edu betekende een eerder in de week opgelopen kuitblessure helaas te ernstig om het lopen te kunnen afronden. Na van mijn fiets af gekomen te zijn wist Bas de motivatie weer omhoog te krijgen om tijdens het lopen alles eruit te persen om nog wat plekken te stijgen. Gelukkig had Rutbeek nog één verrassing in petto voor ons: het parcours liep 4 rondjes lang over een pad dat het beste te beschrijven is als een paardenpad. Jurjen werkte zich met een sterk looponderdeel naar de 38e plek, Hessel knokte zich met een zevende looptijd naar de 18e plek en ik wist met een derde looptijd naar de vijfde plek te stijgen. Toen het stof was opgetrokken in Rutbeek bleek dat Roy voor de tweede maal de felicitaties in ontvangst mocht nemen, dit keer voor een mooie eerste plek, al was het helaas voor het verkeerde tea

Door de neergezette prestatie bleken we als team een mooie vijfde plek te hebben behaald in de 2e divisie. Dit seizoen rest ons nog een wedstrijd in Nijmegen waarna we volgend jaar met een stap erbij om promotie hopen te kunnen strijden!

Post Author: Matthias