Yes…ICAN Amsterdam

door Wouter Dijkshoorn

Ican Wouter en Roy

Zondag 28 juni 2015, 6.45 uur. Een mooi ochtendzonnetje en kabbelend water op de Amstel. Het was een leerzame tijd zo’n drie jaar geleden. Roy als coach langs de kant en ik zwoegend in de boot als eerstejaars lichte roeier. Tegenwoordig is het anders. Als huisgenoten trainen we regelmatig samen voor de triathlon. Daarnaast heb ik het plezier in het zwemmen gevonden door aan te sluiten bij ASU ’11. Op een vroege vrijdagochtend, waar de gigantische vissen (ben ik bang voor!) van de Bosbaan op je wachten, is het prettig om een gezellig gesprek te hebben en ervaringen over de triathlon uit te wisselen. Maar nu terug naar vandaag de dag, het is anders dan drie jaar terug, vandaag ga ik drie keer opnieuw afzien op drie verschillende disciplines!

Waar Roy afgelopen weekend nog wist te imponeren op de halve triathlon in Luxemburg, deed ik mijn voorbereiding op vandaag. Voor mij is het altijd een strijd: Doe ik niet te veel? En doe ik niet de te weinig? Met wat korte intensieve zwem-, fiets- en loopsessies was ik er klaar voor dacht ik…

Voor het eerst een Olympische afstand. Streeftijden voor het zwemmen en fietsen had ik niet, mijzelf op de pijnbank leggen en gaan! En dat ging behoorlijk goed, ik kon diep gaan en vooral mensen inhalen op de fiets, een lekker gevoel om van groepje naar groepje te fietsen. Na wat onduidelijkheden op het laatste deel van het fietsparcours ging ik op voor de wissel naar het lopen (iets wat zeker voor verbetering vatbaar is!). Nu begon mijn favoriete onderdeel: hardlopen. Na ongeveer 5 km was ik bij het één na laatste draaipunt met een 180 graden bocht op enkele meters van de finish. Verleidelijk die finish… Het in gang trekken van mijzelf was geen pretje! Weer terug op mijn pace en denken aan de laatste 2,5 km waar ik het windje in de rug heb. Met een paar flitsen was het zover.. 1,5k zwemmen, 45k fietsen en 9,5k hardlopen heb ik volbracht!

Als aandenken mochten Roy en ik een tas en beeldje meenemen van de organisatie ICAN Amsterdam (zie foto). Een mooie ervaring, en op naar de halve in Eupen deze zomer!